Identifikacijska metoda za polietilen z ultravisoko molekulsko maso.

Identifikacijska metoda za polietilen z ultravisoko molekulsko maso.

10-07-2023

Polietilen z izjemno visoko molekulsko maso je neke vrste makromolekularna spojina, ki jo je težko obdelati in ima super odpornost proti obrabi, samomazalne lastnosti, visoko trdnost, stabilno kemično lastnost in močne lastnosti proti staranju. Zato moramo biti pri prepoznavanju pravega in lažnega makromolekularnega polietilena pozorni na te značilnosti. Posebne metode identifikacije so naslednje:


1. Pravilo tehtanja: Izdelki iz čistega polietilena z ultra visoko molekulsko maso imajo specifično težo med 0,93 in 0,95, nizko gostoto in lahko lebdijo na vodni površini. Če ni čisti polietilenski material, se bo potopil na dno vode.


2. Merjenje temperature: Izdelki iz čistega polietilena z ultra visoko molekulsko maso se pri 200 stopinjah Celzija ne bodo stopili ali deformirali, ampak bodo postali mehki. Če ni čisti polietilenski material z ultra visoko molekulsko maso, se bo deformiral pri 200 stopinjah Celzija.


3. Vizualna metoda: površina pravega polietilena z ultra visoko molekulsko maso je ravna, enakomerna, gladka, gostota prečnega prereza pa je zelo enakomerna. Če ni čisti polietilenski material, je barva temna in gostota neenakomerna.


4. Metoda testiranja robov: Končna stran prirobnice čistega polietilena z ultra visoko molekulsko maso je okrogla, enakomerna in gladka. Če ni čisti polietilenski material, so na čelni strani prirobnice razpoke, žlindra pa lahko odpade pri prirobljanju po segrevanju.

UHMWPE Sheet

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti