Identifikacijska metoda za polietilensko ploščo z ultra visoko molekulsko maso

Identifikacijska metoda za polietilensko ploščo z ultra visoko molekulsko maso

11-04-2024

                                                   Identifikacijska metoda za polietilen z ultra visoko molekulsko maso


Plošča Uhmwpe je nekakšna makromolekularna spojina, ki jo je težko obdelati in ima super odpornost proti obrabi, lastnost samomazanja, visoko trdnost, stabilno kemično lastnost in močno lastnost proti staranju. Zato moramo biti pri prepoznavanju pravega in lažnega makromolekularnega polietilena pozorni na te značilnosti. Posebne metode identifikacije so naslednje:

1. Pravilo tehtanja: Izdelki iz čistega polietilena z ultra visoko molekulsko maso imajo specifično težo med 0,93 in 0,95, manjšo gostoto in lahko lebdijo na vodni površini. Če ni čisti polietilenski material, se bo potopil na dno vode.

2. Merjenje temperature: Izdelki iz čiste plastične plošče Uhmwpe se pri 200 stopinjah Celzija ne bodo stopili ali deformirali, ampak bodo postali mehki. Če ni čisti polietilenski material z ultra visoko molekulsko maso, se bo deformiral pri 200 stopinjah Celzija.

3. Vizualna metoda: površina prave plastične plošče Hdpe je ravna, enakomerna, gladka, gostota prečnega prereza pa je zelo enakomerna. Če ni čisti polietilenski material, je barva temna in gostota neenakomerna.

4. Metoda testiranja robov: končna stran prirobnice čiste polietilenske plastične plošče je okrogla, enakomerna in gladka. Če ni izdelan iz čistega polietilenskega materiala, so na čelni strani prirobnice razpoke, žlindra pa lahko odpade pri obračanju po segrevanju.

UHMWPE Sheet​




Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti